Over ons

Onder de naam ‘Stadsboerderij Hushoven’ willen Math en Petra Lemmers een traditioneel en toegankelijk boerenbedrijf opzetten in een modern jasje. De boerderij wordt een ontmoetingsplaats waar transparantie en herkomst van gezonde voeding de rode draad vormen. Het is een plek waar mensen landbouw kunnen ervaren, meemaken, proeven, leren en ervan kunnen genieten.

Het idee is om aan de Koenderstraat 9 in Weert een klein gemengd bedrijf te ontwikkelen dat een voorbeeld is voor de sector. Binnen de reeds bestaande gebouwen worden legkippen, vleeskuikens en vleesvarkens op een kleinschalige en diervriendelijke manier gehuisvest. Daarnaast wordt er op het terrein een fruitboomgaard aangelegd van circa 2.000 fruitbomen en willen we een streekmarkt opzetten met streekproducten voor consumenten.

Stadsboerderij Hushoven moet een voorbeeld zijn van een modern boerenbedrijf. We richten ons met de streekmarkt op de directe omgeving en verkopen vlees, eieren, groenten en fruit rechtstreeks aan de consument. We willen daarnaast ook ruimte bieden aan educatie en (kook)workshops. Op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaan we nog een stap verder. We willen bijvoorbeeld graag een zorgboerderij op de locatie opstarten en zoeken daarvoor een passende partner. Mensen moeten bij Stadsboerderij Hushoven iets kunnen leren en beleven. Het bedrijf moet aansluiten bij de omgeving, duurzaam ingericht worden en een aanvulling zijn voor de gemeente.

Schets van de locatie

Onze ideeën zijn nog zeker niet definitief, maar we geven graag een indruk van de stadsboerderij die we voor ons zien.

Hoe ziet het proces eruit?

We staan echt aan het begin van deze nieuwe ontwikkeling. De eerste ideeën voor de Stadsboerderij staan op papier. Met deze eerste ideeën gaan we het gesprek met de buurt aan om onze plannen te toetsen en input op te halen. Zo willen we ervoor zorgen dat de ontwikkeling past in de omgeving.

Als we samen met de buurt de ideeën verder ontwikkeld hebben, gaan we in gesprek met de gemeente om het proces verder vorm te geven. We gaan kijken welke onderzoeken nodig zijn en welke stappen we moeten ondernemen.

Ook zullen we de buurt op de hoogte houden door bijeenkomsten te organiseren of door informatiemails te versturen.

Heeft u vragen over ons initiatief?

Heeft u vragen over Stadsboerderij Hushoven? Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op www.stadsboerderijhushoven.nl. Staat uw vraag hier niet bij, stuur dan een mail naar info@stadsboerderijhushoven.nl.

U kunt ook op de hoogte blijven van de ontwikkeling via onze informatiemails. Om zich hiervoor aan te melden kunt u ook een mail sturen naar bovenstaand mailadres.