Het Initiatief

De stadsboerderij Hushoven wordt een toegankelijk boerenbedrijf, een ontmoetingsplaats waar transparantie en herkomst van gezonde voeding de rode draad vormen, het is een plek waar mensen landbouw kunnen ervaren meemaken, proeven, leren en ervan kunnen genieten.

Het idee is om aan de Koenderstraat 9 in Weert een klein gemengd bedrijf te ontwikkelen. Binnen de reeds bestaande gebouwen worden legkippen, vleeskuikens en vleesvarkens op een kleinschalige en diervriendelijke manier gehuisvest. Daarnaast wordt er op het terrein een fruitboomgaard aangelegd en willen we een boerderijwinkel opzetten met streekproducten voor consumenten.

We richten ons met de boerderijwinkel op de directe omgeving en verkopen vlees, eieren, groenten en fruit rechtstreeks aan de consument. We willen daarnaast ook ruimte bieden aan educatie en (kook)workshops. Op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaan we nog een stap verder. We willen bijvoorbeeld graag een zorgboerderij op de locatie opstarten. Mensen moeten bij Stadsboerderij Hushoven iets kunnen leren en beleven. Het bedrijf moet aansluiten bij de omgeving, duurzaam ingericht worden en een aanvulling zijn voor de gemeente.

Heeft u vragen over ons initiatief?

Heeft u vragen over Stadsboerderij Hushoven? Kijk dan eens bij de veel gestelde vragen op www.stadsboerderijhushoven.nl. Staat uw vraag hier niet bij, stuur dan een mail naar info@stadsboerderijhushoven.nl.