Pluimvee

Onze leghennen zijn gehuisvest in een scharrelstal. Dat wil zeggen dat de legkippen vrij in de schuur kunnen rondscharrelen en daarnaast ook een overdekte, lichtdoorlatende binnentuin met nachtverblijven hebben. De focus ligt op de natuurlijke leefomeving en het welzijn van de kip. De kippen kunnen hun natuurlijke gedrag  uiten, zoals scharrelen en stofbaden. Zij hebben een Beter Leven Keurmerk 1 ster.

Dierwelzijn

De stal is voorzien van alle behoeften van een kip. Zo hebben de kippen altijd toegang tot water en voer en is er in de hele stal afleidingsmateriaal opgehangen of neergelegd. Afleidingsmateriaal zoals pikstenen, luzernebalen en graan wat los gestrooid wordt. Dit zorgt ervoor dat de kippen zich niet vervelen en andere kippen verwonden. 

Circulair voer

Onze kippen krijgen circulair voer gemaakt van reststromen uit de levensmiddelen industrie, denk hirbij aan brood, pasta, pannenkoeken etc. Dit voer leidt tot lage carbon footprint (minder co2 uitstoot), behoud van biodiversiteit, minder afhankelijkheid van de wereldwijde grondstoffenmakrt en een veerkrachtig voedselsysteem met genoeg voedsel voor iedereen.